Apr 23, 2024 Last Updated 4:03 PM, Apr 5, 2024
Српски  Magyar 

 

Őseink zenéje – Szenttamás kulturális védjegye

Az Őseink zenéje rendezvény, a harmadik évtizedébe lépett és Szenttamás egyik kulturális védjegyévé vált. A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola volt a házigazdája a 21. alkalommal megrendezett magyar nemzeti közösség népzenei találkozójának, ahol a magyarság gazdag zenei örökségének egy töredékét mutatták be.

A rendezvényen a nagy számú vajdasági és Magyarország déli részéről érkező közönség előtt fellépett a Kárókatonák és a Boróka kórus, a Kalala néptánccsoport, a Szenttamási Tamburazenekar, a Duhaj zenekar és Tillinkó Luca Csonka Ferenc zenekara kíséretében. Magyarországról a szegedi Terebes zenekar és az orosházi Harangos Néptáncegyüttes lépett színpadra.

Elégedettséggel tölt el, hogy újra találkozunk, ezen a fontos eseményen. A helyi önkormányzat érti a rendezvény jelentőségét, ezért immár 21 éve támogatja a szervezőket, és ezt fogja tenni a jövőben is. Bízom benne, hogy közös erővel évről évre növekedni fogunk, hogy az Őseink zenéje még nagyobb és jelentősebb lesz, még több vendéggel, fellépővel és közönséggel. Megőrizve ezzel közösségünk díszét a tolerancia szellemét és a multikulturalizmust. Ezt a ma esti rendezvény is bizonyítja. Remélem, méltóak leszünk őseinkhez, és az ehhez hasonló rendezvényekkel megőrizzük azt a szellemet és hagyományt, amelyet egykor ők képviseltek Szenttamáson élve – mondta a rendezvény megnyitóján Debeljački Radivoj, Szenttamás polgármestere.

A testvérváros Orosháza nevében, a két város közötti együttműködés kiszélesítése és elmélyülése reményében Móric Bence a Harangos Néptáncegyüttes művészeti vezetője megajándékozta Debeljački Radivoj, polgármestert és Szabados Fodor Beátát , az önkormányzat képviselőjét .

A koncerten jelen volt a Magyar Nemzeti Tanács, a helyi önkormányzat, a VMSZ valamint számos civil szervezet képviselői Szenttamás község területéről.

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran