May 24, 2024 Last Updated 8:48 PM, Apr 29, 2024
Српски  Magyar 

 

Vasárnap ismét megelőző vizsgálatok az Egészségházban

Ismét megelőző vizsgálatokat szerveznek a hét utolsó napján, vasárnap, március 10-én a Dr. Đorđe Bastić Egészségházban. Bejelentések szerint az érdekelt polgárok érrendszeri vizsgálatokat végezhetnek azaz EKG, vérnyomás- ,vércukor-, triglicerid- és koleszterinszint-mérést. Előzetes bejelentkezés nem szükséges, csak fel kell keresni az egészségházat azon a napon 8,00 és 16,00 óra között. A vizsgálat egy feltételhez kötött, a páciens nem ehet 12 órával a vérvizsgálat előtt.

Olvass tovább

Elérhető a HPV elleni védőltás

A méhnyakrák elleni küzdelem hete alkalmából a Dr. Đorđe Bastić Egészségház minden érdeklődő számára biztosította a Gardasil 9 nevű humán papillomavírus elleni védőoltást.

Olvass tovább

Kezdődik a 40. Kolbászfesztivál

Ma kezdődik Turián a 40. Kolbászfesztivál. Minden készen áll a régió és Szerbia egyik legrégebbi, legjobb és legtömegesebb gasztronómiai turisztikai rendezvényére, amely ismerté tette Turiát és Szenttamás községet az ország határán kivül és belül.

Olvass tovább

Szenttamás község is részese az Ifjúsági Sportjátékoknak

Szenttamás község és a Sport- és Turisztikai Központ a Duna Biztosító Intézettel együttműködve idén is részese az Ifjúsági Sportjátékok nagy családjának. Az általános iskolák tanulói Szenttamás község területéről részt vesznek a Zero Waste – környezetvédelmi műhelymunkán, majd a lányok és fiúk kispályás labdarúgó döntőjén a 2024-es Coca Cola kupán (Coca Cola Cup 2024).

Olvass tovább

A cukorbetegség világnapja

Munkával emlékezik november 14-ről a cukorbetegség világnapjáról, a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete. Az év legfontosabb napján, amikor nagy gondot fordítanak a cukorbetegség korai felismerésére a Kék Kör több napos ingyenes vércukorszint mérést végez november 13, 14, 15 és 17-én a dr. Đorđe Bastić egészségház gyógyszertárában 8,00 és 11 óra között.

Olvass tovább

Megelőző vizsgálatok az Egészségházban

Tekintettel arra, hogy az egészségvédelem legfontosabb feladata a megelőzés október 15-én, vasárnap 8:00 és 16:00 óra között Szerbia szerte mintegy 150 egészségügyi intézményben megelőző vizsgálatokat szerveznek.

Olvass tovább

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran