Dec 04, 2023 Last Updated 1:55 PM, Nov 10, 2023
Српски  Magyar 

 

A cukorbetegség világnapja

Munkával emlékezik november 14-ről a cukorbetegség világnapjáról, a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete. Az év legfontosabb napján, amikor nagy gondot fordítanak a cukorbetegség korai felismerésére a Kék Kör több napos ingyenes vércukorszint mérést végez november 13, 14, 15 és 17-én a dr. Đorđe Bastić egészségház gyógyszertárában 8,00 és 11 óra között.

Olvass tovább

Meglátogatta az Öröm Iskoláskor Előtti Intézményt a Magyar Nemzeti Tanács vezetősége

Az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény Barbi óvodáját kedden meglátogatta a Magyar Nemzeti Tanács küldöttsége, Fremond Árpád elnök vezetésével. A látogatás oka a napközis csoport megnyitása. melynek alkalmával leszögezték, hogy a napközi megnyitása nagy segítség a dolgozó szülők számára, akik eddig gyermekeiket a környező óvodákba iratták.

Olvass tovább

Újra kötelező a védőmaszk viselése az egészségügyi intézményekben

A szerbiai Egészségügyi Minisztérium koronavírus-járvány körülményeinek kezelésével foglalkozó munkacsoportja döntést hozott a védőmaszk kötelező viseléséről minden egészségügyi intézményben. Az intézkedési javaslatok az egészségügyi alapellátás intézményeire, a kórházi létesítményekre, valamint maszkviselésre és a védőoltásokra vonatkoznak az egészségügyi intézményekben.

Olvass tovább

Péntekig lehet a kárt bejelenteni

A szélsőséges időjárás okozta körülményekkel kapcsolatban, ismét ülésezett Szenttamás község Válságtörzse.

A mezőgazdasági birtokokon és a polgárok vagyonában keletkezett károkat felmérő bizottság július 21-ig, péntekig fogadja a kárbejelentéseket. Ez az utolsó nap, amikor a polgárok bejelenthetik a mezőgazdasági birtokon illetve ingó- és ingatlanvagyonban keletkezett károkat - közölte a szenttamási Válságtörzs vezetősége és emlékeztetett arra, hogy a kár bejelentése minden településen a helyi közösségek irodáiban történik, vagy a Községi Közigazgatási Hivatal keretében működő Helyi Gazdaságfejlesztési Irodában a +381 62 8474 207-es telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ímél címen.

 

Ülésezett a szenttamási Válságtörzs

 A szenttamási Válságtörzs határozatot hozott kárfelmérő bizottság megalakulásáról Szenttamáson, Turián és Nádalján a mezőgazdasági birtokokon és a polgárok vagyonában keletkezett kár felmérésére, amely a csütörtöki szélsőséges időjárás következménye. Az elsődleges felmérések szerint a legnagyobb kár a Nádalja 1-es kataszteri egységbe történt.

Olvass tovább

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran