Apr 24, 2024 Last Updated 4:03 PM, Apr 5, 2024
Српски  Magyar 

 

Szenttamás község napja

Ünnep Szenttamáson - Szenttamás község napja – október 19-én a Községi Képviselő-testület ünnepi ülést tartott, ahol kiosztották a legmagasabb társadalmi kitüntetéseket: az Októberi Díjat,  Szenttamás Díszpolgára címet és az eredményes munkáért járó Köszönőleveleket.

Az ünnepségen a szenttamási polgárok mellett számos vendég, tartományi és kerületi közigazgatási szervek, közvállalatok, intézmények, egyesületek és egyéb szervezetek képviselői vettek részt.

Milena Alargić,  Szenttamás község Képviselő-testületének elnöke az ülés elején mondott beszédében felidézte a második világháború által okozott szörnyű pusztítást és számtalan emberáldozatot, a pusztaságot, a szomorúságot és a fájdalmat.

A helyi önkormányzat első embere, Radivoj Debeljački,  a  fejlődésről beszélt, a beruházásokról a községben, a béke időszakában , amikor   javulnak  az életkörülmények és jobb jövő épül.

A 2022-es évben az Októberi díjat Svetozar Kaćanski- Batuka nyugalmazott rajztanár, festőművész , a Díszpolgári Címet Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere Köszönőlevelet, mint többszörös önkéntes véradó Tót András, Szögi Tibor, Radoslav Došlov, Rajda Ferenc, Radoslav Vukčević és Vlada Branković , karitatív munkáért és emberiességért Branko Debeljački, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben végzett többéves eredményes munkáért Grozdana Pecarski, a sportban elért kiváló eredményekért Dušan Srdanov valamint a munkájában  elért eredményekért és  sikerekért Sava Radonić kapott.

„Kedves szenttamásiak és tisztelt barátaim,  szívből  köszönöm, ezt az elismerést, amely kellemesen meglepett. Nagyon izgatott voltam, amikor meghallottam a hírt, és most is az vagyok. Köszönet mindazoknak, akik segítettek pályafutásom során  a kiállítások szervezésében, amelyből legtöbb a szenttamási Art képzőművészeti egyesülettel közösen valósult meg. Sajnálom, hogy a COVID járvány miatt leálltak az aktivitásaink, kívánom, hogy folytassuk teljes lendülettel. A képzőművészeti pedagógusi munkámat illetően kiemelném, hogy tanítványaimmal számos eredményt értem el. Mivel én személy szerint nem szeretem a hosszú beszédeket,  egy kedves anekdotával zárom. Egy alsós diákkal  találkoztam   a napokban, és ezt mondta: „Tanár úr, gratulálok a Nobel-díjához”; Nem akartam magyarázkodni, csak kedvesen mosolyogtam, és azt mondtam, hogy számomra az Októberi Díj valójában Nobel-díj” – árulta el érzéseit Svetozar Kaćanski- Batuka mosollyal az arcán, és megköszönte ,hogy idén övé lett ez a díj, ami a legmagasabb társadalmi kitüntetést jelenti.”

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere  Szenttamás Díszpolgára Cím átvételekor  elmondta: szerinte az elismerés, amellyel megtisztelték, nemcsak az övé, hanem mindazoké  aki az elmúlt két évtizedben hozzájárultak a jó együttműködés a tapasztalatok cseréje és a baráti kapcsolatok kialakulásához Jánoshalma város és Szenttamás község  között mindkét fél és  polgár javára.

Bővebben szerb nyelven https://srbobran.rs/info/4460-dan-opstine-srbobran-2022

 

 

 

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran