Apr 27, 2024 Last Updated 4:03 PM, Apr 5, 2024
Српски  Magyar 

 

Turia és Nádalja felszabadításának napjára emlékeztek

Koszorúzással emlékeztek Turián és Nádalján a  második világháborúban  elesett harcosokra és a fasizmus áldozataira  a felszabadítás napjának 78. évfordulóján.

Kötelességünk megőrizni a koszorúzás hagyományát Szenttamás község egész területén a megszállóktól való felszabadításra emlékezve, az elhunytak iránti tiszteletből, ez a legkevesebb, amit tehetünk. Mindössze három nappal Szenttamás felszabadítása után  Turia és Nádalja lakói is felszabadultak. A szabadság megőrzése érdekében ápolnunk kell az emlékezés kultúráját,   a gyerekek figyelmét felhívni  a szabadság fontosságára és arra milyen könnyű elveszíteni.

Őseink  nagyon magas árat fizettek azért, hogy ma úgy élhessünk, hogy élvezni tudjuk az alapvető emberi jogok  élvezetét.  Büszkék vagyunk antifasiszta történelmünkre, ezt a szellemet és örökséget  életben szeretnénk tartani, és továbbadni a következő nemzedéknek, mondta Milica Zarić, Szenttamás község alelnöke.

Az elesett hősök és az áldozatok előtt tisztelegtek: Szenttamás község képviselői, a turiai és nádaljai helyi közösségek képviselői, a SUBNOR helyi szervezetei, valamint a Petar Drapšin és a Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskolák diákjai.

 

 

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran