Apr 19, 2024 Last Updated 4:03 PM, Apr 5, 2024
Српски  Magyar 

 

Utcai futóverseny az ünnep tiszteletére

Szenttamáson október 18-án tartották a hagyományos utcai futóversenyt a diákok és a polgárok számára Október 19-e, a felszabadítás és a Község napja tiszteletére.

Több száz szenttamási, turjai és nádaljai általános és középiskolás diák versenyzett életkortól függően 200, 400, 600, 800 és 1000 méteres távon a cél és a dobogó a legügyesebbek számára  a Köztársaság téren volt felállítva.

A nyertesek Utcai futóverseny, Szenttamás logóval ellátott pólókat és érmeket vehettek át, amelyet a rendezvény szervező, az Idegenforgalmi Központ nevében Slobodan Subić igazgató, Goran Radovanović, a Vöröskereszt helyi titkára és Jovica Andrić, ifjúsággal és sporttal megbízott községi tanácstag adtak át.

Nagy hagyománya van Szenttamáson a község napja előtti utcai futóverseny megtartásának, amely most  is folytatódott. Községünk felszabadítása tiszteletére futottak a település tanulói minden általános és középiskolából.  Szeretném megköszönni minden iskolaigazgatónak, tanárnak és diáknak, hogy mindig szívesen fogadják a mai napra szóló meghívót  és nagy számban részt vesznek a versenyen. Köszönettel tartozom a fő támogatóknak Szenttamás Községnek és a Vöröskeresztnek, akik segítenek bennünket az utcai futóverseny lebonyolításában. Kihasználnám az alkalmat, hogy  gratuláljak Szenttamás község lakosainak a holnapi ünnephez, Szenttamás község felszabadításának napjához – mondta Subić.

Természetesen  a Vöröskereszt önkénteseivel bekapcsolódik olyan rendezvények szervezésébe amelyen  gyerekek is részt vesznek célja pedig az egészség megőrzése. Ahogy máskor is  mi gondoskodtunk  a verseny résztvevőiről a cél előtt és  utána is. A gyermekek az önkéntesektől   vizet,   vércukorszint emelésére pedig cukorkát kaptak.

 Köszönettel tartozunk Szenttamás Községnek, az Idegenforgalmi Központnak és a községi Sportszövetségnek, hog  a Boldogabb gyermekkorért elnevezésű verseny megvalósult, szervezetünk örömmel tesz eleget  ilyen jellegű felhívásnak- mondta Goran Radovanović, a szenttamási Vöröskereszt titkára.