May 16, 2024 Last Updated 8:48 PM, Apr 29, 2024
Српски  Magyar 

 

Megtartották a VIII Zmaj Tudományfesztivált

A COVID 19 világjárvány okozta hároméves szünet után a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában megtartották a VIII. Zmaj Tudományfesztivált. Számos látogatót vonzott a két részre felosztott, alsós és felsős diákoknak szóló program, akik lehetőséget kaptak rövid kísérletek, filmek, vetélkedők, bemutatók és kiállítások  megtekintésére.  A tartalmas műsort  tíz  tanár és ötven,  tanulási kihívásokra kész, új ismeretekre vágyó diák készítette, akik a tudomány szerelmesei.

Idén a látogatók  12 stand közül választhattak, mindenki találhatott kedvérevalót.  Számos lehetőség nyílt új tudományos tényekkel megismerkedni, részt venni fizikai, kémiai, biológiai kísérletekben,  követni az érdekességeket matematikából, történelemből, földrajzból, vetélkedőkön, játékokon, megismerni a programozást  és a robotikát valamint  fejtörőkön részt venni az idegen nyelvi standokon. Amire rendkívül büszkék vagyunk, és ez fesztiválunk nagyságát is mutatja,  a vendégek és az előadók,  ugyanis  más általános iskolák tanulóinak is volt standjuk, külön örömmel tölt el bennünket, hogy a verbászi Október 20-a Általános Iskola diákjai is eleget tettek a meghívásnak.

A mini kiállítást és az előadást  a  Tartományi Természetvédelmi Intézet képviselői, valamint a Mezőgazdasági Kar docensei és doktoranduszai tartottak.

A fesztivál rendkívül népszerű a gyerekek körében, számukra ez szórakozás és játék, de valójában sokkal több annál. Ez a fesztivál a kíváncsiság szinonimája, a tudomány iránti szeretet és az élethosszig tartó tanulás. Lehet ez  szakmai irányultság is, lehet valaki  emiatt dönt úgy, hogy fizikus, vegyész, állatorvos lesz. A tantárgyak között is van összefüggés, teljesül szinte minden tantárgyközi kompetencia, mindez modern tantermekben, egykorúak társaságában, játékon és  szórakozáson keresztül. Külön örülünk, hogy a látogatók között voltak óvodás és még  fiatalabb gyerekek is.

Iskolánk  kínálata széles,  zenei versenyek,  gyümölcs- és sportnapok, a híres „Papirko” akció, fesztivál, számos tanórán kívüli és szabad foglalkozás, úgy szerb mint magyar nyelven– mondta  Vörös Adrianna biológia-tanárnő,  a rendezvény főszervezője Gluvakov Lenke magyartanárnővel az oldalán.

Vörös  külön köszönetet mondott Szenttamás község önkormányzatának, a rendezvény fő támogatójának  valamint a nagyszámú védnöknek - a Delicious és Grande XXVII pizzériáknak és az As Dom plus és Tuk plus üzleteknek a felkészülés és a VIII. Zmaj Tudományfesztivál kivitelezése során nyújtott támogatásukért.

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran