Apr 26, 2024 Last Updated 4:03 PM, Apr 5, 2024
Српски  Magyar 

 

Orosháza napja alkalmából Szenttamás község vezetősége Orosházán járt

Radivoj Debeljački, polgármester, Milica Zarić, polgármester-helyettes, valamint a községi tanács tagjai, Szabados Fodor Beáta és Kocsis Krisztián részt vett Orosháza napjának megünneplésén, hiszen már több éve mély baráti kapcsolatot ápolnak.

A magyar testvérvárosban április 24-én rendezték meg az ünnepséget emlékezve az 1744-es év ugyanezen napjára, amikor zombai evangélikusok a török hódoltság után másodszor telepítették be ezt a pusztaságot, és megkezdték a földművelést, az első házak és az evangélikus templom építését. Ezt a napot tartják Orosháza alapítása napjának, az ünnepséget az evangélikus templom előtt a Győri Vilmos téren tartják. Idén van a 279. évfordulója ennek az orosházi lakosok számára fontos pillanatnak.

Orosháza és Szenttamás történelmének legjelentősebb eseményeinek megünneplése elképzelhetetlenné vált kölcsönös meghívások és a testvérvárosi képviselők jelenléte nélkül. Idén is részesei voltunk az orosházi ünnepségnek, ahol ismét, ahogy már megszoktuk, igazi barátként fogadtak bennünket. Kapcsolatunk szilárd alapokra épül, együttműködünk a kultúra, az oktatás és a sport területén, rendszeresen tapasztalatot cserélünk, ami nagyon értékes lehet, de gondolkodunk azon is, hogyan lehetne ezt a kapcsolatot még intenzívebbé tenni. Diákjaink Orosházán, az orosháziak pedig a sutomorei nyaralóban üdülnek, ami különleges minőséget ad a testvérvárosok kapcsolatának. Hiszem, hogy van lehetőség még erősebben összekapcsolódni, különösen az igaz baráti kapcsolatok fényében, Szerbia és Magyarország között, amelyeket Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke sikeresen épít. - mondta Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere miután visszatért Orosházáról.

Најчитаније

Грешка: Нема чланака за приказ

KLER Srbobran
RRA Bačka - Srbobran