May 03, 2024 Last Updated 8:48 PM, Apr 29, 2024
Српски  Magyar 

 

Ülésezett a szenttamási Válságtörzs

 A szenttamási Válságtörzs határozatot hozott kárfelmérő bizottság megalakulásáról Szenttamáson, Turián és Nádalján a mezőgazdasági birtokokon és a polgárok vagyonában keletkezett kár felmérésére, amely a csütörtöki szélsőséges időjárás következménye. Az elsődleges felmérések szerint a legnagyobb kár a Nádalja 1-es kataszteri egységbe történt.

Minden polgárnak lehetősége van saját településén bejelenteni a keletkezett kárt a Helyi közösségek irodáiban, vagy a Községi Közigazgatási Hivatal keretében működő Helyi Gazdaságfejlesztési Irodában a +381 62 8474 207-es telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ímél címen.

A Kárfelmérő Bizottság már a jövő héten megkezdi a bejelentett címek és telkek felkeresését, majd a felbecslés után a dokumentációt továbbítja az illetékeseknek.

Számítunk arra, hogy a Szerb Köztársaság és Vajdaság AT mindent megtesz, a polgárok megsegítése érdekében, de az önkormányzat is segít lehetőségeihez mérten a jégeső okozta károk megtérítésében a mezőgazdasági termelőknek - olvasható a községi Válságtörzs július 14-én kiadott közleményében, amelyen Szenttamás község polgármestere Radivoj Debeljački elnökölt, aki egyben a Válságtörzs parancsnoka is.