May 02, 2024 Last Updated 8:48 PM, Apr 29, 2024
Српски  Magyar 

 

Meglátogatta az Öröm Iskoláskor Előtti Intézményt a Magyar Nemzeti Tanács vezetősége

Az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény Barbi óvodáját kedden meglátogatta a Magyar Nemzeti Tanács küldöttsége, Fremond Árpád elnök vezetésével. A látogatás oka a napközis csoport megnyitása. melynek alkalmával leszögezték, hogy a napközi megnyitása nagy segítség a dolgozó szülők számára, akik eddig gyermekeiket a környező óvodákba iratták.

A szabadkai küldöttséget Szenttamás község nevében Zarić Milica polgármester-helyettes , Bajić Biljana az Öröm IEI igazgatója, a Községi Tanács Tagjai Szabados Fodor Beáta és Kocsis Krisztián, valamint Brasnyó Nádor képviselő fogadta. A Magyar Nemzeti Tanácsot Munjin Szokola Erika a Tanács szenttamási tagja képviselte.

Fremond Árpád A Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak a segítségért, amit a Barbi óvoda napközis tagozatának megnyitásakor nyújtott és kiemelte, hogy Szenttamás község jelentős eszközöket különített el a helység felszerelésére. Hozzátette, hogy a MNT ágyneműre 100.000 dinárt különített el.

„Néhány évvel ezelőtt a Magyar Nemzeti Tanács segítségével a Barbi óvoda új játszóteret kapott, megoldották a fűtést és kicseréltek minden ablakot. Nagy örömömre szolgál, hogy egész idő alatt jó volt az együttműködés a helyi önkormányzattal, akiben társra leltünk. Ez a projekt csapatmunka eredménye “– mondta Fremond, aki reményét fejezte ki, hogy az önkormányzatnak sikerül a napközi működéséhez szükséges munkahelyeket megtartani mert ez kiemelt jelentőségű a helyi magyar közösség számára. A létesítménybe 35 gyermeket írattak be, ebből 15 napközis csoportba jár.

Szenttamás község polgármester-helyettese Zarić Milica kiemelte, hogy az idei évtől az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény kilenc óvodájából hétben napközi is működik.

Zarić elmondta, hogy sikeressen megvalósítottak egy újabb projektet, ugyanis a Magyar Nemzeti Tanáccsal közössen ágyakat, ágyneműt, párnákat és játékokat biztosítottak a gyerekeknek. Arra fogunk törekedni, hogy Szenttamáson, Turián és Nádalján minden intézményt egyformán felszereljünk és korszerűsítsünk, ugyanis kiemelten fontosak az óvodásaink.